Vezi cum poți vota în orice secţie de votare de pe teritoriul ţării

luni, 9 august 2010

Vezi cum poți vota în orice secţie de votare de pe teritoriul ţării
Foto: dinuzara.com

Certificatele cu drept de vot oferă alegătorilor posibilitatea să voteze în orice secţie de votare de pe teritoriul ţării. Comisia Electorală Centrală informează că certificatele cu drept de vot pot fi ridicate de la biroul secţiei de votare în perioada 16 august 2010 – 4 septembrie 2010, în localitatea în care alegătorii sunt domiciliați.


Potrivit legislaţiei electorale, persoanele care în ziua alegerilor nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reşedinţa pot solicita de la biroul secţiei de votare, un certificat pentru drept de vot. Acesta se eliberează pe baza buletinului de identitate sau a unui  alt act de  identitate acceptat pentru participarea la votare. Acest document permite alegătorilor să voteze în orice secţie de votare de pe teritoriul ţării.

Comisia Electorală Centrală reiterează că studenţii care, către data referendumului, nu vor avea perfectată viza de reşedinţă temporară în localitatea în care îşi efectuează studiile vor putea vota fie în localitatea de domiciliu permanent, fie în altă secţie de votare din ţară, dacă au solicitat un certificat pentru drept de vot din localitatea unde sunt domiciliați.


Sursa: UNIMEDIA 

 


0 Comments: