Primăria Chişinău a aprobat regulile de întreţinere a pisicilor şi cîinilor de rasă

miercuri, 11 august 2010

Primăria Chişinău a aprobat regulile de întreţinere a pisicilor şi cîinilor de rasă
Foto: adevarul.ro

Prin decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 12.06.2001 “Cu privire la aprobarea regulilor de întreţinere a pisicilor şi cîinilor de rasă în mun. Chişinău şi luarea sub control a problemei animalelor vagabonde”, au fost aprobate Regulile de întreţinere a pisicilor şi cîinilor de rasă (decorative, de serviciu, de pază şi de vînătoare) în municipiu şi luarea la control a problemei animalelor vagabonde, unde sunt stipulate atît obligaţiunile, cît şi drepturile deţinătorilor de cîini şi pisici.


Astfel, deţinătorii de cîini se obligă: 

1. Să plimbe cîinii numai în locurile destinate acestui scop şi nici într-un caz în scuaruri, grădiniţe, locuri de odihnă şi grădini publice;
2. Să se deplaseze cu cîinii în curţile comune, parcuri şi pe străzi numai cu cureluşa şi jetonul de înregistrare, iar cîinii agresivi – cu botniţă;
3. Î.M.Regia “Autosalubritate” va prinde cîinii fără stăpîni aflaţi pe teritoriul municipiului şi-i va întreţine în încăperi speciale timp de 10 zile. După expirarea acestui termen, cîinii nerăscumpăraţi vor fi supuşi eutanasiei.

Administraţia primăriei anunţă că la moment se soluţionează problema construcţiei azilului pentru întreţinerea cîinilor vagabonzi. Prin decizia Consiliului municipal Chişinău, a fost atribuit lotul de pămînt, în scopul proiectării şi construcţiei unui azil cu clinic veterinară pentru animalele fără stăpîn. Se află în stadiu de elaborare documentaţia de proiect a obiectivului, executand fiind Direcţia Construcţii capitale a Primăriei mun. Chişinău. Sunt examinate ofertele organizaţiilor internaţionale pentru protecţia animalelor, privind oferirea asistenţei veterinare şi expedierea grupurilor mobile de voluntari în scopul efectuării campaniei de sterilizare a maidanezilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: