Mai tare decât Formula 1: Autobuzul cu reacţie care atinge 590 de kilometri pe oră. VEZI VIDEO

sâmbătă, 14 august 2010

Mai tare decât Formula 1: Autobuzul cu reacţie care atinge 590 de kilometri pe oră. VEZI VIDEO
Foto: RTV

Autobuzul super-rapid este creat din piese potrivite mai mult la avioane, decât la maşini. Un iubitor de automobile a construit un autobuz cu reacţie care ajunge la 590 de km pe oră.


Paul Stender şi echipa sa de la Indy Boys Inc., SUA, a creat un autobuz cu totul special: i-a montat un motor cu reacţie de la avionul de vânătoare Phantom, permiţându-i să atingă 590 de km pe oră! Acesta foloseşte 600 de litri de combustibil în doar câteva sute de metri.

Invenţia lui Stender scoate şi flăcări de 24 de metri pe la spate, creând nori imenşi de fum.

"Am creat autobuzul acesta din două motive. Primul este să distrez oamenii, este un autobuz cu reacţie. Al doilea este să ţin copiii departe de droguri. Motoarele cu reacţie sunt tari, drogurile nu", spune Stender, în vârstă de 43 de ani.

"Tot autobuzul a fost creat de mine. Cel original nu ar fi supravieţuit la o astfel de viteză. Îl prezentăm la multe şcoli şi încercăm să le arătăm că există chestii mult mai mişto decât să stea în faţa calculatoarelor", precizează inventatorul, potrivit Metro UK.

Stender a învăţat singur mecanică şi are acum o adevărată pasiune pentru a face lucrurile să meargă rapid.



"Am cumpărat un autobuz vechi de şcoală, însă doar 5% din componentele actuale sunt cele originale. Piesele folosite sunt mult mai potrivite pentru un avion, decât pentru o maşină", explică Stender.

"Cred că aşa m-am răzbunat pe zilele alea când autobuzul mă ducea încet, încet la şcoală", râde inventatorul.

sursa: Unimedia

0 Comments: