O ladă de whisky vechi de 100 de ani a fost descoperită în Antarctica

vineri, 13 august 2010

O ladă de whisky vechi de 100 de ani a fost descoperită în Antarctica
Foto: REALITATEA.NET

Specialiştii speră să poate obţine mostre pentru a determina compoziţia pentru că reţeta originală a fost pierdută.

O ladă de whisky care a fost prinsă în gheaţa din Antarctica timp de 100 de ani a fost deschisă în sfârşit, dar nimeni nu va putea să o guste pentru că va fi păstrată pentru semnificaţia istorică.


Cutia recuperată dintr-o baracă din Antarctica a celebrului explorator Sir Ernest Shackleton, în 2006, a fost dezgheţată foarte uşor în ultimele săptămâni la Canterbury Museum din Christchurch, în Noua Zeelandă.

Lada de whisky a fost deschisă foarte greu, iar dinăuntru au fost scoase 11 sticle de Mackinlay's Scotch Whisky, învelit în hârtie şi paie pentru a fi protejate de rigorile vremii polare. Deşi lada era îngheţată bocnă, lichidul se putea auzi mişcându-se înăuntru. Temeperaturile de -30 de grade Celsius nu au fost suficiente pentru a îngheţa băutura spirtoasă, produsă probabil în 1896 sau 1897.

Whisky-ul nu va fi băut, dar specialişti vor analiza mostre din băutură pentru a vedea dacă poate fi replicată pentru că reţeta originală nu mai există. După analize, sticlele vor fi returnate în baraca exploratorului.

0 Comments: