Până la 1 noiembrie vor fi procurate sinistraţilor "locuinţe moderne, cu infrastructură necesară pentru un trai decent, cu terenuri aferente", declaraţie

marți, 10 august 2010

Până la 1 noiembrie vor fi procurate sinistraţilor
Foto: UNIMEDIA

"Sinistraţii vor primi locuinţe moderne, cu infrastructură necesară pentru un trai decent, cu terenuri aferente", a afirmat premierul Vlad Filat astăzi, 10 august 2010, în cadrul şedinţei Executivului. Această declaraţie a fost lansată în contextul aprobării Regulamentului privind finanţarea procurării locuinţelor pentru persoanele care au suferit în urma inundaţiilor din vara anului 2010.

Termenul de procurare a locuinţelor se stabileşte până la 1 noiembrie 2010.

La moment, sinistraţii au solicitat să le fie procurate 71 de case. În acest scop, Ministerul Finanţelor va aloca Cancelariei de Stat mijloacele financiare necesare, acumulate pe contul special pentru ajutoarea persoanelor sinistrate în urma inundaţiilor.


Suprafaţa caselor va depinde de numărul locatarilor, astfel încât să revină 9 metri pătraţi pentru fiecare persoană, "aşa cum prevede legea", conform declaraţiei ministrului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale Marcel Răducan.

Terenurile aferente locuinţelor se vor întinde pe o suprafaţă de 9 ari în cazul sinistraţilor din satul Nemţeni şi de 12 ari - în cazul celor din alte localităţi afectate de calamităţile naturale recente, a menţionat prim-ministrul.

sursa: Unimedia

0 Comments: