Iurie Colesnic a prezentat volumul VIII din “Basarabia Necunoscută”

vineri, 13 august 2010

Iurie Colesnic a prezentat volumul VIII din “Basarabia Necunoscută”
Foto: MAE

Istoriograful Iurie Colesnic a prezentat cel de-al 8-lea volum din seria enciclopedică, “Basarabia Necunoscută”. În paginile volumului 8 se regăsesc 26 de personalităţi marcante din istoria Basarabiei, care, prin aportul lor au schimbat mersul istoriei. Volumul continuă seria în care autorul  prezintă cele mai de seamă personalităţi basarabene, activitatea ştiinţifică, enciclopedica, administrativă, politică sau artistică desfăşurată de acestea.


Cu această ocazie, scriitorul a primit, prin decret prezidenţial, titlul onorific de Maestru al Literaturii, precum şi cea mai înaltă distincţie academică – medalia “Dimitrie Cantemir”. Din partea Guvernului, Iurie Colesnic a primit o diplomă de gradul 1 pentru “activitate îndelungată şi rodnică în domeniul dezvoltării şi promovării spiritualităţii poporului nostru, recuperării memoriei istorice a neamului, implicare activă în soluţionarea problemelor sociale culturale şi politice, precum şi în legatură cu aniversarea a 55 de la naştere.” 

Iurie Colesnic este Doctor Honoris Causa, membru corespondent al Academiei Internaţionale de Cadre UNESCO din Kiev, istoriograf, publicist, editor şi cărturar. El a împlinit joi, 12 august 2010, 55 ani, ocazie cu care a fost felicitat de prieteni şi colegi de breaslă. concomitent, iurie Colesnic este deputat și vice-președintele partidului ”Mișcarea Acțiunea Europeană”. Primul volum ”Basarabia necunoscută” a fost publicat în 1993.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: