Serviciul Vamal solicită informaţii suplimentare despre confiscarea, în Italia, a peste două tone de ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova

marți, 10 august 2010

Serviciul Vamal solicită informaţii suplimentare despre confiscarea, în Italia, a peste două tone de ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova
Foto: frontnews.ro

Serviciul Vamal al R. Moldova a înaintat o cerere de asistenţă administrativă internaţională către reprezentantul Italiei în calitate de stat observator la Centrul regional pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere în cadrul Iniţiativei de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI, Bucureşti), în vederea obţinerii informaţiilor suplimentare asupra cazului de confiscare, în Italia, a peste două tone de ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova.


Potrivit informaţiilor din presa internaţională, autocamionul implicat în acest caz  provenea din Grecia. În acest context, Serviciul Vamal precizează că în ultimele trei luni nu au fost înregistrate careva livrări de mărfuri în cadrul regimului vamal de export  din Republica Moldova către ţările UE, realizate cu mijloace de transport înmatriculate în Grecia.

Constatăm, că ţigările de origine moldovenească pot ajunge în alte ţări prin intermediul exporturilor legale, ţări din care aceste ţigări ulterior pot fi livrate pe căi ilegale şi în statele UE.

Concomitent, nu este exclusă versiunea fabricării frauduloase a ţigărilor susmenţionate şi pe teritoriul statelor UE, cu aplicarea însemnelor de producere din Republica Moldova. 

Serviciul Vamal aminteşte că asemenea cazuri recent au fost relatate de mass-media românească, conform cărora poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au descins în forţă la Oneşti, unde a fost descoperită o fabrică clandestină în care se produceau ţigarete contrafăcute de diferite mărci comerciale din R.Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: