Şefa diplomaţiei europene condamnă amplasarea rachetelor ruseşti în Abhazia

sâmbătă, 14 august 2010

Şefa diplomaţiei europene condamnă amplasarea rachetelor ruseşti în Abhazia
Foto: Grup RC

Decizia Rusiei de a instala rachete în Abhazia încalcă acordul pentru încetarea focului cu Georgia, a declarat Catherine Ashton.


Decizia Rusiei de a desfăşura rachete antiaeriene în provincia separatistă georgiană Abhazia ar încălca acordul pentru încetarea focului din 2008, a declarat vineri şefa diplomaţiei UE, Catherine Ashton, citată de DPA.

Instalarea de rachete S-300 în Abhazia "ar intra în contradicţie cu acordul de încetare a focului în şase puncte (...) şi ar risca să accentueze tensiunile din regiune", a avertizat ea într-un comunicat.

"Cer Rusiei să îşi respecte în totalitate obligaţiile (asumate - n.red.) prin acordul de încetare a focului", a spus Ashton.

Rusia şi Georgia au purtat un conflict armat de cinci zile în august 2008, din cauza regiunii separatiste Osetia de Sud. UE a mediat un acord de încetare a focului şi a refuzat să recunoască independeţa Osetiei de Sud şi Abhaziei.

Acordul de încetare a focului prevede ca atât Georgia, cât şi Rusia să îşi retragă forţele combatante în spatele liniei frontului.

sursa: Unimedia

0 Comments: