Pleşca cere anularea înregistrării Ligii Islamice

joi, 26 mai 2011

Pleşca cere anularea înregistrării Ligii Islamice
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Candidatul Blocului Forţa a Treia la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Valeriu Pleşca, consideră că prin înregistrarea Ligii Islamice în Republica Moldova a fost încălcat dreptul majorităţii populației, care este de religie creştin-ortodoxă.


În acest sens, reprezentantul Blocului Forţa a Treia a depus o cerere prealabilă la Ministerul Justiţiei prin care solicită radierea din Registru a Ligii Islamice.

"Noi nu contestăm, ba dimpotrivă recunoaştem dreptul tuturor cetăţenilor la păstrarea, dezvoltarea, exprimarea identităţii etnice, inclusiv celei religioase. În acelaşi timp considerăm că Guvernul, din considerentele de a fi pe plac partenerilor occidentali în contextul implementării reformelor guvernamentale, a făcut zel şi a încălcat procedurile de înregistrare a comunităţii islamice. Atunci când înregistrarea unui cult poate să aducă prejudicii societăţii, Ministerul Justiţiei trebuie să refuze înregistrarea acestuia", a declarat azi Pleşca.

Potrivit lui, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei nu s-a consultat cu societatea civilă înaine de înregistrarea Ligii Islamice, dreptul creştinilor ortodocşi, care sunt majoritari la noi în ţară, a fost lezat.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: