Banca Mondială va aproba în 10 zile noua Strategie de ţară pentru Moldova

vineri, 27 mai 2011

Banca Mondială va aproba în 10 zile noua Strategie de ţară pentru Moldova
Foto: tribune.com.pk

Aflat într-o vizită la Chişinău, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală Philippe Le Houérou a anunţat, în cadrul întrevederii cu ministrul Economiei Valeriu Lazăr, că noua Strategie de ţară pentru RM urmează va fi aprobată în următoarele 10 zile. Totodată, oficialul a prezentat două programe ce urmează a fi lansate de instituţia financiară internaţională în ţara noastră.


Este vorba despre guvernarea electronică, proiect în valoare de 20 de milioane de dolari, şi un program de protecţie socială. În acest context, ministrul Lazăr a exprimat recunoştinţa pentru suportul în elaborarea programului de stabilizare financiară şi relansare economică, fără de care RM nu ar fi depăşit atât de rapid efectele crizei economice globale.

„Vrem să deschidem accesul investitorilor privaţi în sectoare ce necesită investiţii serioase pentru dezvoltare, pentru că statul nu poate revitaliza singur întreprinderile ale căror active au un grad de uzură de 80%, şi care respectiv stabilesc tarife înalte”, a spus Valeriu Lazăr. 

În cadrul întrevederii, părţile s-au referit la necesitarea creării de noi locuri de muncă cu salarii competitive şi adaptării sistemului de învăţământ la cerinţele pieţei muncii şi, în special, la inocularea culturii industriale în RM.

Amintim că vicepreşedintele BM se află la Chişinău pentru a-l prezenta pe noul manager al BM pentru Moldova, Abdoulaye Seck, şi pentru a examina proiectele pentru RM ce urmează a fi prezentate şi aprobate la începutul lunii iunie.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: