Traficau tinere în Dubai sub pretext de dansatoare

joi, 26 mai 2011

Traficau tinere în Dubai sub pretext de dansatoare
Foto: evenimentul.md

Poliția a identificat o victimă a unei grupări criminale, care traficau tinere din R. Moldova în oraşul Dubai din Emiratele Arabe Unite. Aici, era deţinută contra voinţei, fiindu-i sechestrate actele de identitate şi impusă să practice prostituţia prin ameninţări cu violenţa fizică.


Potrivit serviciului de presă al MAI, victima a fost eliberată și repatriată în R. Moldova. Ulterior, oamenii legii au reținut unul din membrii activi ai grupării, o femeie, de 38 de ani care avea rolul de a racola victimele şi perfecta actele necesare pentru plecare.

În urma investigațiilor s-a stabilit că membrii grupării au plasat mai multe anunţuri despre acordarea locurilor de muncă şi anume de angajare a fetelor la muncă în Dubai, în calitate de dansatoare. 

Astfel, pentru a evita verificările de la ieşire din țară victimele erau transportate în oraşul Kiev, Ucraina, de unde le era organizată transportarea aeriană în Emiratele Arabe Unite. La destinaţie, erau întâlnite de alţi membri ai grupării, care în baza unei legende inventate le vindeau în robie sexuală unor proxeneţi cu preţul de aproximativ 10 mii dolari pentru o fată.

Potrivit declaraţiilor victimei, împreună cu ea erau deţinute încă 7 fete. Noaptea erau escortate în cluburi de noapte, iar ziua prestau servicii în localul unde erau deţinute. 

Cazul este cercetat în continuare, în vederea asigurării probatorii a cazului, stabilirea tuturor complicilor şi atragerea lor la răspundere penală.

Sursa: UNIMEDIA



0 Comments: