Ploile torenţiale din ultimele zile fac ravagii

vineri, 27 mai 2011

Ploile torenţiale din ultimele zile fac ravagii
Poză simbol
Foto: romanialibera.ro

Din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile au avut de suferit mai multe localităţi din republică. În satul Sîrma din raionul Leova în urma ploii torenţiale de la data de 24 mai, au fost inundate 6 beciuri, 5 fântâni şi o casă de locuit. Au fost afectate circa 6 ha de grădini particulare şi 13 ha de porumb, arată datele operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.


Pentru pomparea apei din fântâni şi beciuri au fost antrenate 10 persoane şi o unitate de tehnică din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

În satul Hîrbovăţ din raionul Anenii Noi, grindina a afectat 54 ha de vii şi 85 ha de livezi. 
La data de 25 mai, ploaia puternică a afectat semănături de floarea soarelui din satele Copceac şi Marianca de Jos, raionul Ştefan Vodă.

În satul Zaim, raionul Căuşeni din cauza ploii puternice au fost inundate 5 beciuri, o casă de locuit şi 3 grădini particulare.La pomparea apei din beciuri şi gospodării au fost antrenate 20 persoane cu 7 unităţi de tehnică  din cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale care au lucrat toată noaptea pentru lichidarea pe deplin a consecinţelor şi ameliorarea situaţiei.

Pagubele materiale urmează a fi estimate de Comisiile pentru situaţii excepţionale.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: