(video) Comuniștii, indignați de AIE și de PublikaTV

vineri, 27 mai 2011

(video) Comuniștii, indignați de AIE și de PublikaTV
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Campania electorală a început cu grave încălcări ale legislației electorale, iar obrăznicia partidelor politice a depășit limita. Unele nu duc o campanie electorală, mizând pe fraudarea alegerilor din 5 iunie. De această părere sunt comuniștii Sergiu Sârbu și Grigore Petrenco, declarând că marșul de duminică este o avertizare a PCRM privind fraudarea alegerilor. 

”Partidele politice aflate la guvernare pregătesc mai multe acțiuni de fraudare a alegerilor în ziua din 5 iunie, printre care și organizarea sondajului de tip exit-poll de către Publika TV. Noi vom contracara toate aceste încercări. În acest sens invităm cetățenii să iasă la 29 mai, la un Marș de protest, care este și o avertizare pentru cei care intenționează să fraudeze alegerile”, a subliniat astăzi, 27 mai, deputatul PCRM Grigore Petrenco.


La rândul său, Sergiu Sârbu și-a exprimat indignarea vizavi de tehnicele de manipulare murdare folosite în campanie de partidele politice. ”Depistăm sute de cazuri de repartizare a cadourilor electorale, de indimidare a candidaților PCRM pentru a nu participa la scrutin, de corupere pasivă a alegătorilor, falsificarea listelor electorale, iar organele competente MAI și CEC nu întreprind nimic în acest sens”, a mai spus deputatul comunist.

Potrivit lui Sârbu, partidele politice aflate la guvernare, PLDM în acest caz, folsește resurele administrative. ”Datele personale luate din ÎS CRIS ”Registru” sunt utilizate pentru a expedia scrisori la domiciliu alegătorilor. Aceștia primesc corepondența din numele prim-ministrului Vlad Filat. Totodată, se face o selectare pentru expedierea scrisorilor, în dependență de localitate, vârstă. Ne adresăm Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal și PG să investigheze cazul”, a menționat sursa.

Amintim că duminică, 29 mai, PCRM va organiza în capitală un Marș de protest contra AIE.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: