(video) Curățenie la REGISTRU

miercuri, 25 mai 2011

(video) Curățenie la REGISTRU
Foto: UNIMEDIA

Sute de angajaţi ai întreprinderii de stat „Registru” au fost disponibilizaţi şi alte câteva sute de salariaţi urmează să fie concediaţi în perioada următoare. Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, aceste disponibilizări au loc în contextul optimizării cheltuielilor de la această întreprindere. 

"La această întreprindere lucrează un număr exagerat de mare de oameni şi nu au ce face, urmează să-i disponibilizăm pe o parte din ei. Spre exemplu, la secţia de marketing îşi ridică salariile o sută de oameni. Apare o întrebare. Întreprinderea de stat „Registru” este o întreprindere comercială sau este una care oferă servicii publice?", a explicat azi ministrul pentru UNIMEDIA. 


Acesta a ţinut să menţioneze că întreprinderea a recurs mai întâi la reducerea cheltuielilor pentru servicii de transport, telefonie fixă, publicitate, după care s-a ajuns la concedierea personalului. "Nu este vorba de o bătaie de joc de oameni sau de disponibilizări în masă, este vorba de optimizarea cheltuielilor", a subliniat Filip.

UNIMEDIA precizează că la întreprinderea de stat „Registru” lucrau circa 2000 de angajaţi, dintre care 200 au fost deja concediaţi. În fruntea întreprinderii se află Sergiu Răilean, fostul director financiar la Combinatului "Tutun-CTC". Acesta a fost desemnat în această funcţie de către Consiliul de Administraţie încă la 21 martie, după demisia lui Vladimir Molojen, care a fost acuzat de administrarea ineficientă a întreprinderii.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: