(video) Leancă: Dezvoltare relații RM-România fără precedent. Baconschi: Pregătim o ședință de Guvern comună

vineri, 27 mai 2011

(video) Leancă: Dezvoltare relații RM-România fără precedent. Baconschi: Pregătim o ședință de Guvern comună
Foto: ropress.eu

Relațiile dintre R. Moldova și România se dezvoltă fără precedent în ultimul an și jumătate. Acest lucru se datoarează faptului că avem o agendă comună realistă, benefică pentru relația noastră. De această părere este ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Iurie Leancă.


Acesta a vorbit despre relațiile cu statul vecin azi, 27 mai, într-o conferință de presă comună la Chișinău cu omologul său român, Teodor Baconschi. În cadrul evenimentului, Leancă a mulțumit statului român pentru susținerea și energia cu care susține R. Moldova pe calea integrării europene. "România sprijină Moldova de o manieră exemplară. Aveți toată recunoștința noastră", a subliniat Leancă.

De cealaltă parte, ministrul de externe al României, Teodor Baconschi, a anunțat în cadrul conferinței de presă că cele două părți colaborează foarte bine. "Suntem singurul stat care a deschi consulate înafara Capitalei R. Moldova. Pregătim o ședință de guvern comună a celor două țări", a precizat acesta.

Potrivit oficialului român, cele două părți s-au regăsit într-o dinamică nouă în relațiile bilaterale. "Sperăm că alegerile locale vor consolida stabilitatea politică internă. Respectarea angajamentelor și coerența acțiunilor de integrare a R. Moldova în UE va facilita dialogul pe vize, acordul de liber schimb, etc", a conchis Basconschi.

UNIMEDIA amintește că cei doi oficiali au participat ieri la deschiderea oficiului consular român în orașul Ungheni.



Sursa: UNIMEDIA 
Video: privesc.eu 


0 Comments: