Steaua a câştigat Cupa României după 12 ani

miercuri, 25 mai 2011

Steaua a câştigat Cupa României după 12 ani

Steaua şi-a învins marea rivală şi a câştigat Cupa României, după o pauză de 12 ani. Steaua nu a mai câştigat Cupa României din 1999.


Steaua Bucuresşi a câştigat Cupa României după victoria obţinută cu 2-1 în finala disputată împotriva rivalei Dinamo. Golurile partidei au fost marcate de Dică (24) şi Bărboianu - autogol (51), respectiv Torje (33).

Nicolae Dică (24) a deschis scorul pentru Steaua, din lovitură liberă, dinamoviştii au egalat prin Gabriel Torje (33), tot din lovitură liberă, golul victoriei Stelei fiind de fapt un autogol al lui Ştefan Bărboianu (50). 

Dinamo a ieşit la joc şi a reuşit egalarea la prima ocazie: Torje a fost faultat la marginea careului şi tot el a transformat lovitura liberă de la circa 20 de metri: 1-1 (33). 

Până la finalul primei părţi, tot Steaua a avut şanse de gol, dar lovitura de cap a lui Nicoliţă (34) a ocolit poarta lui Dinamo, iar mingea trimisă cu capul de Gardoş (43), reluare cu capul din careu, a fost scoasă de Bălgrădean. 

La reluare, Steaua a trecut în avantaj după doar cinci minute, când Bărboianu a marcat nefericit în propria poartă, cu un şut imparabil (50). Golul Stelei a fost urmat de torţe aruncate în teren de galeria stelistă. Meciul a fost întrerupt pentru circa două minute de arbitru şi Mihai Stoica, managerul Stelei, a traversat terenul pentru a calma suporterii roş-albaştri. Stoica a fost trimis în tribune de Avram, pentru că nu a avut acordul arbitrul pentru intervenţie. O nouă fază controversată a avut loc în minutul 60, când Torje, în poziţie clară de centrare, a fost intimidat de o torţă aruncată din galeria stelistă pe teren, foarte aproape de el. 

Dinamo preluat controlul jocului şi a căutat egalarea, dar tot Steaua a ratat o ocazie clară, prin Surdu, pe o contră, şutul său trecând mult peste poartă (71). Tot Surdu a fost în prim plan în minutul 80, când a tras la colţul scurt, dat Bălgrădean a respins. Dinamo a fost aproape de egalare (84), când Torje centrat, iar Galamaz a deviat periculos în corner. Surdu (84), pe contraatac, a ratat incredibil, după ce a fost la un moment dat singur cu portarul. 

Ultima şansă de egalare a dinamoviştilor a fost ratată de Moţi (90+3), a cărui lovitură de cap a fost reţinută de Tătăruşanu. Emeghara a lovit mingea cu mâna în careul Stelei, în ultimele momente ale prelungirilor (90+5), dar arbitrul Avram nu a acordat penalty.

0 Comments: