Planul Panasonic pentru orașul viitorului

sâmbătă, 28 mai 2011

Planul Panasonic pentru orașul viitorului
Foto: ziare.com

Orasul viitorului, care va fi numit Fujisawa, va fi construit in Japonia de catre Panasonic Corporation, impreuna cu alte opt companii. "Fujisawa Sustainable Smart Town" va functiona pe baza de panouri solare si sisteme de stocare a energiei prin baterii, amplasate in fiecare gospodarie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. 


Orasul Fujisawa se va intinde pe 19 hectare, vor fi aproximativ 1.000 case/cladiri comerciale si de interes public si vor putea locui 3.000 oameni, iar costul total aproximativ al proiectului este de 60 miliarde de yeni, adica 40 milioane de euro.

Panasonic si orasul Fujisawa din Prefectura Kanagawa, situat la aproximativ 50 km vest de Tokyo, au ajuns la o intelegere anul trecut in vederea construirii unui oras inteligent in locul fostei fabrici pe care Panasonic a avut-o in zona. Orasul va avea aproximativ 1.000 de gospodarii si urmeaza sa fie construit pana in 2014.

Panasonic anunta ca va pune in aplicare "solutiile sale complete pentru case, cladiri si orase" in cadrul proiectului Fujisawa SST, combinand tehnologiile sale de economisire a energiei pentru un mediu mai curat si sigur.

Compania planuieste sa preinstaleze sistemele sale de panouri solare si sistemele de stocare a energiei prin intermediul bateriilor in tot orasul, inclusiv in case sau zone publice, fiind astfel primul loc de acest gen din lume.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la ziare.com


0 Comments: