Caz incredibil: Viaţă începută la 22 de ani după ce creierul i-a fost restartat

joi, 26 mai 2011

Caz incredibil: Viaţă începută la 22 de ani după ce creierul i-a fost restartat
Foto: realitatea.net

Su 2.0, acesta este numele pe care i l-a dat soţul ei lui Su Meck la 22 de ani, în momentul în care a văzut că nu mai ştia de ea, practic revenind la vârsta de 4 ani. Îi căzuse un ventilator de tavan în cap şi, ca un mecanism de autoapărare, creierul crăpat de acesta "ca un jeleu" i-a şters memoria complet. Personalitatea îi dispăruse.


Era în 1988 când Su Meck şi-a luat la bucătărie copilul de şase luni în braţe şi l-a ridicat, jucându-se cu el, spre tavan. Acesta s-a desprins şi i-a căzut cu tot cu tavan  în cap. Când s-a trezit din comă, nu şi-a mai recunoscut copiii, şi nici soţul. 

Ceea ce i se întâmplase în cei 22 de ani de viaţă îi dispăruse complet din minte şi nu i-a mai revenit în memorie niciodată de atunci. Şi-a reluat viaţa de la zero, reînvăţând să mănânce, să se îmbrace, să vorbească, să scrie. Mulţi prieteni îi găseau de nesuportat privirea goală. Soţul ei avea acum trei copii. 

A luat totul de la zero şi acum, la 45 de ani, şi-a luat diploma în muzică de la Colegiul Montgomery şi vrea să meargă mai departe, indiferent de ce-o mai aşteaptă în viaţă, căci, spune ea, ceva mai rău de atât nu i se poate întâmpla. "Mă întrebam atunci Eu cine trebuie să fiu? Cea care eram înainte sau cea care sunt acum?", povesteşte pentru washingtonpost.com ea. Su 2.0 a numit-o soţul ei, care este inginer, o a doua versiune a sa, restartată ca un computer la vârsta de 22 de ani.

0 Comments: