46% din remitenţe declarate în cadrul PARE 1+1 provin din Italia

miercuri, 25 mai 2011

46% din remitenţe declarate în cadrul PARE 1+1 provin din Italia
Poză simbol
Foto: facebook.com

Programul PARE 1+1, cel care oferă pentru fiecare leu câştigat legal peste hotare şi investit în RM încă un leu din partea statului, arată că 46% din remitenţele declarate în cadrul Programului provin de la lucrătorii migranţi din Italia, comunică Serviciul de Presă al Ministerului Economiei. 


Câte 11% din remitenţe provin din Marea Britanie, Portugalia şi SUA, iar restul (20%) - din Rusia, Turcia, Belgia, Canada, Israel, Franţa. Totodată, investiţiile din remitenţe sunt direcţionate în satele din raioanele Anenii Noi, Briceni, Cahul, Cantemir, Călăraşi, Cimişlia, Dubăsari, Hânceşti, Ialoveni, Orhei, Râşcani, Străşeni, Şoldăneşti, Ungheni, precum şi or.Chişinău.

Până în prezent, ODIMM a încheiat 28 contracte de finanţare nerambursabilă, în baza cărora lucrătorii migranţi sau rudele acestora vor investi în afacerile proprii peste 13 mln lei, inclusiv 8 mln lei – contribuţii proprii şi 5 mln lei – resurse financiare din cadrul Programului.

Amintim că Programul PARE 1+1 pentru anii 2010-2012 a fost lansat la 22 noiembrie 2010. La moment, continuă înregistrarea participanţilor la Componenta a II-a „Instruire şi Suport antreprenorial”. Astfel, din cei 221 de solicitanţi, 150 au frecventat deja cursurile de instruire în cadrul Programului. Următoarea etapă de înregistrare a cererilor de finanţare la Programul PARE 1+1 va fi anunţată ulterior, comunică sursa citată. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: