Bărbații deprimați mai atrăgători pentru femei

joi, 26 mai 2011

Bărbații deprimați mai atrăgători pentru femei
Foto: ryanclarkeasmedia.wordpress.com

Daca pana acum se credea ca un zambet face mai mult decat un milion de cuvinte, chiar si cand vine vorba de atractie, un studiu realizat la Universitatea British Columbia, Canada, a scos la iveala faptul ca, cel putin din punctul de vedere al femeilor, un zambet nu valoreaza nimic cand vine vorba de seductie, reprezentantele sexului sensibil pretuind mai mult barbatii cu toane.


Preferinta femeilor este in totala contradictie cu cea a barbatilor, care sunt atrasi iremediabil de femeile care zambesc. Atitudinea lor e explicabila, din moment ce un chip zambaret transmite si sugestia de usor de abordat, conform The Telegraph.

Insa femeile considera ca un barbat care zambeste nu este indeajuns de puternic si masculin, un zambet putand trada, din punctul lor de vedere, chiar nesiguranta. Studiul are aplicatie imediata, spun psihologii implicati in cercetare, care sfatuiesc barbatii singuri sa-si schimbe pozele de pe retelele sociale sau cele matrimoniale. 

Sunt preferati, in schimb, barbatii care afiseaza o atitudine mandra, trufasa, usor nemultumita, indispusa ori chiar ursuza. 

In cadrul studiului, 1.000 de persoane au fost rugate sa noteze atractivitatea a sute de persoane de sex opus, fotografiate in diferite ipostaze. Subiectii nu au fost intrebati daca chipurile le transmit ca cel in cauza ar fi un sot/sotie bun sau un amant/amanta de dorit, luandu-se in considerare doar prima reactie, cea carnala, atractia sexuala sau lipsa acesteia. 

Sursa: ziare.com


0 Comments: