A fost inaugurat biroul Cosular român la Ungheni

vineri, 27 mai 2011

A fost inaugurat biroul Cosular român la Ungheni
Foto: mfa.gov.md

Biroul Consular român a fost inaugurat ieri, 26 mai, la Ungheni. La eveniment a participat ministrul Afacerilor Externe și Integrării, Iurie Lenacă și omologul său român Teodor Baconschi.


În cadrul evenimentului, Leancă a remarcat importanţa inaugurării acestui birou. Potrivit ministrului, biroul Consular va stimula circulaţia persoanelor în România, va îmbunătăţi cooperarea transfrontalieră şi va extinde schimburile comerciale, contribuind astfel la edificarea unei relaţii exemplare europene dintre R. Moldova și România. 

La rândul său, ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că prin inaugurarea Biroului Consular la Ungheni, România şi-a îndeplinit promisiunea faţă de cetăţenii R.
Moldova.

“Am reuşit după mulţi ani de eforturi să intrăm în această stare de dialog, de sprijin reciproc, de privire comună îndreptată spre Europa, iar Europa e la doi paşi de aici. Scopul acestui Birou Consular este de a servi cât mai bine dorinţele locuitorilor din regiune”, a precizat Baconschi. 

La finalul ceremoniei de inaugurare, cei doi miniştri au înmânat locuitorilor din Ungheni  permise de mic trafic de frontieră.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: