Bacterie ucigaşă care se răspândeşte în Europa

sâmbătă, 28 mai 2011

Bacterie ucigaşă care se răspândeşte în Europa
Foto: cosmeticsurgeon.co.uk

Specialiştii în microbiologie din Hamburg au identificat sursa infectărilor cu o formă agresivă de colită hemoragică (EHEC) în Germania. Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC, dar cazuri au fost raportate şi în Danemarca si Suedia. Îmbolnăvirile par a fi fost provocate de consumarea castraveţilor proveniţi din Spania. Experţii au atras însă atenţia că şi alte alimente aflate în comerţ pot fi contaminate cu germeni EHEC, scrie Deutsche Welle. 


Principala sursă de imbolnăvire de colită hemoragică par a fi castraveţii importaţi din Spania. Potrivit Institutului pentru Igienă din Hamburg, mai multe probe preluate din castraveţii comercializaţi în piaţa centrală a oraşului hanseatic au fost testate pozitiv cu germenul EHEC.

Cu toate acestea, dat fiind că probele au fost prelevate doar din produse vândute în regiune, specialiştii nu pot exclude că pe teritoriul Germaniei există şi alte surse de infecţie, precum roşiile sau salata verde.

"Nu putem ignora eventualitatea ca şi alte alimente să fie purtătoare ale acestor germeni", a declarat ministrul regional al sănătăţii din Hamburg, Cornelia Prüfer-Storcks.

Experţi ai Institutului pentru Igienă din Hamburg au indetificat germenul de tip O104, puţin răspândit pe teritoriul Germaniei, ceea ce explică şi lipsa rezistenţei populaţiei la atacurile bacteriei EHEC precum şi frecvenţa complicaţiilor.

Ştiri asemănătoare vin şi din Suedia. Majoritatea cazurilor au apărut la persoane care şi-au petrecut de curând concediul în nordul Germaniei. Guvernul de la Stockholm a atras în mod deosebit atenţia asupra riscului călătoriilor spre Germania.

Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC.

0 Comments: