Deshidratarea, la originea depresiilor şi a proastei dispoziţii

miercuri, 25 mai 2011

Deshidratarea, la originea depresiilor şi a proastei dispoziţii
Foto: rhalooka.wordpress.com

Experţi americani de la Universitatea Tufts recomandă consumul regulat de apă - plată sau carbogazoasă - pentru a îmbunătăţi starea emoţională, ei descoperind în cadrul unui studiu recent că starea de spirit este strict dependentă de cantitatea de apă consumată de o persoană, relatează luni portalul MedDaily.


Pentru a stabili cantitatea optimă de lichid necesară consumului pentru o persoană, cercetătorii americani au efectuat un studiu pe 31 de studenţi voluntari. Aceştia au fost obligaţi să se angajeze în activităţi fizice (exerciţii aerobic) timp de 60-75 de minute, iar apoi au fost împărţiţi în două grupe: primul a primit apă în cantităţi limitate, celălalt a putut să bea câtă apă a poftit. 

S-a constatat că restricţia în ceea ce priveşte cantitatea de apă a condus la o deteriorare a stării de spirit şi la o degradare în general a funcţionării organismului. Astfel, voluntarii care au primit apă în cantităţi limitate au acuzat oboseală, depresie, au manifestat semne de furie şi mânie. 

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă americani au demonstrat şi faptul că gradul de deshidratare afectează capacitatea de a gândi, e drept, nu într-un grad semnificativ. 

În acest context, experţii subliniază că mulţi oameni nu consumă apă în cantităţi suficiente, fapt care poate conduce la depresie. Cantitatea de apă necesară unei persoane trebuie calculată pe baza unei formule individuale ţinând cont de greutatea acesteia, nivelul de activitate fizică şi de condiţiile meteorologice, mai afirmă ei, indicând că, în medie, o persoană trebuie să consume 8-9 pahare de apă pe zi.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: