Bușilă nemulțumit de mirosul urât de la Bubuieci

joi, 26 mai 2011

Bușilă nemulțumit de mirosul urât de la Bubuieci
Foto: privesc.eu

Radu Bușilă, candidat PPCD la Primăria Chișinău, susține că mirosul urât de la Bubuieci nu a fost eliminat, iar nămolul depozitat la gropile de acumulare la intrarea în comuna Bubuieci este toxic. Acesta promite soluționarea problemei prin implementarea unor tehnologii moderne.


”Nămolul transportat aici este dăunător pentru sănătatea locuitorilor comunei Bubuieci. Acest nămol, vărsat în sol conține substanțe toxice, care duce la poluarea aerului, apei și solului” a afirmat astăzi, 26 mai, candidatul PPCD.

Potrivit lui Bușilă, geotuburile care sunt folosite la deshidratarea nămolului nu sunt eficiente, nămolul nu este uscat și este vărsat direct în gropile de acumulare. ”Am sesizat de mai multe ori factorii de decizie asupra acestei probleme și am avertizat despre impactul asupra mediului ambiant și al sănătății oamenilor. Considerăm că acest comportament este iresponsabil și nu face față candidaților la funcția de primar general”, a opinat ”justițiarul”.

În context, Radu Bușilă propune accesarea fondurilor, implementarea tehnologiilor moderne de fermentare a nămolului, prelucrarea acestuia în toate cele 3 etape: biologică, chimică și mecanică. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: