(video) CCCEC: Am reținut un suspect în cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz

vineri, 27 mai 2011

(video) CCCEC: Am reținut un suspect în cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz
Foto: esp.md

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției anunță că a reținut un tînăr în vârstă de 25 de ani, care se bănuieşte că ar fi intermediat delapidările de la Chişinău Gaz. Reţinerea a avut loc în faţa Gării auto din Chişinău, strada Mitropolit Varlaam, colţ cu Tighina, anunță serviciul de presă al CCCEC.


Potrivit sursei, operaţiunea a inclus intervenţia forţelor speciale, deoarece, conform informaţiilor deţinute, bănuitul dispune de armă. La momentul reţinerii acesta nu era înarmat, dar a opus rezistenţă fizică. Potrivit informaţiilor preliminare deţinute de organul de urmărire penală, bărbatul ar fi acţionat în înţelegere prealabilă cu responsabili de la Chişinău Gaz , având ca scop sustragerea mijloacelor financiare de la întreprindere.

Centrul spune că tânărul găsea consumatori care acceptau să-i plătească o sumă mai mică decît cea indicată în factură, după care acesta convenea cu funcţionari din cadrul Chisinău Gaz „lichidarea datoriilor”. Astfel, în factura beneficiarului apăreau datorii „0”, iar de facto, în contabilitatea furnizorului acestea persistau.

CCCEC şi Procuratura anticorupţie declară că investighează cazul delapidărilor de la Chişinău Gaz, iar persoana reţinută la moment este unul din intermediarii din această schemă.



Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: