Susținere pentru colaborarea scriitorilor din Moldova și Portugalia

joi, 26 mai 2011

Susținere pentru colaborarea scriitorilor din Moldova și Portugalia
Foto: Ambasada RM din Portugalia

Punerea în valoare a potenţialului intelectualităţii de creaţie din Moldova şi Portugalia în vederea apropierii dintre cele două ţări. Acesta a fost subiectul de bază al discuţiei dintre Ambasadorul Valeriu Turea și Jose Manuel Mendes, Preşedintele Asociaţiei Portugheze a Scriitorilor (APS), anunță un comunicat remis la adresa UNIMEDIA. 


Potrivit sursei, interlocutorii au făcut un schimb de opinii asupra unor acţiuni care ar da substanţă cooperării în acest domeniu. "Astfel, s-a convenit asupra iniţierii unui dialog între Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Asociaţia Portugheză a Scriitorilor, care să identifice domeniile de interes comun în vederea lansării unei cooperări de durată, dar şi a unor proiecte imediate. Pentru început, s-a propus întocmirea unei antologii bilingve cu cele mai frumoase pagini din literatura pentru copii a scriitorilor din Moldova şi Portugalia, precum şi a unei antologii din creaţia poeţilor reprezentativi din cele două state.

Ambasada R. Moldova în Portugalia declară că Institutul “Camões” din Lisabona este disponibil să aloce mijloace băneşti pentru extinderea cursurilor de limbă portugheză din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, precum şi pentru traduceri în română din scriitori portughezi. "În acelaşi context al cooperării dintre cele două uniuni de creaţie, s-a convenit asupra invitării scriitorilor moldoveni la diverse activităţi internaţionale organizate de către colegii portughezi", se mai spune în comunicatul de presă.

Ambasada R. Moldova în Portugalia declară că întrevederea se înscrie în acţiunile instituției de a schimba şi a aprofunda în proiecţie pozitivă percepţia Republicii Moldova în Portugalia prin intermediul culturii.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: