Sondaj Vox-Populi: Chirtoacă - 38,6%; Dodon - 36,5%; Buliga - 7,2%

vineri, 27 mai 2011

Sondaj Vox-Populi: Chirtoacă - 38,6%; Dodon - 36,5%; Buliga - 7,2%
Colaj: UNIMEDIA

Dacă duminica viitoare ar fi avut loc alegeri directe pentru desemnarea primarului general al municipiului Chişinău, 38,6% dintre alegători ar vota pentru actualul primar Dorin Chirtoacă, 36,5% pentru Igor Dodon şi 7,2% pentru Valentina Buliga. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj realizat de către Asociaţia Sociologilor și Demografilor din Moldova, în perioada 15-22 mai, pe un eşantion reprezentativ de 1000 de persoane, locuitori ai Capitalei. 

Dacă se păstrează acest trend va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin. "Nu vom fi în stare să alegem primarul din primul tur. Este posibil ca pe 5 iunie Igor Dodon să-l devanseze puțin pe Dorin Chirtoacă, cu 2%", declară realizatorii studiului.


Potrivit datelor sondajului, 60 % din respondenţi au declarat că vor merge la vot, 23% - probabil că da, 8% - probabil că nu, 7% - sigur că nu şi 2% nu au răspuns la această întrebare.

Asociația Sociologilor și Demografilor este de părere că dacă Valentina Buliga se va retrage din cursa electorală are de câștigat Igor Dodon, dacă se retrage Mihai Godea - are de câștigat Dorin Chirtoacă. 

Sondajul a fost efectuat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova. Acesta a fost realizat pe un eșantion de cca 1000 de persoane de peste 18 ani. Studiul a fost efectuat în Chișinău și are o marjă de eroare maximă de +/- 3%. Potrivit Asociației, au fost efectuate 3 măsurări, pentru a reduce la minim eroarea și a vedea tendințele cât mai exact.

Vedeți aici datele statistice: intenția de vot pentru Consiliul Municipal Chișinău. 

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: