(foto) Porsche Boxster E - prinde viață

miercuri, 25 mai 2011

(foto) Porsche Boxster E  - prinde viață
Foto: topgear.ro

Saptamana trecuta nemtii au prezentat modelul Boxster E - in cadrul evenimentului Michelin Bibendum de la Berlin - iar acum vin cu informatii suplimentare privind aceste trei proiecte. Automobilele sunt 100% electrice si au tractiune integrala.


Pentru modelul cu tractiune integrala, constructorul a pus doua motorare electrice independente - cate unul pentru fiecare punte - care produc impreuna 245 de cai si un cuplu de 540 Nm. La 12.000 rpm. Toate astea-i asigura un 0-100 km/h de 5,5 secunde, iar viteza maxima e de 200 km/h. 

Versiunile cu tractiune pe spate au 122 CP si 270 Nm, acceleratia pana la suta decurgand in 9,8 secunde, viteza acestora atingand maximul la 150 km/h. Poate ca nu-ti suna a supercar, dar la cuplul asta, o sa ai parte de senzatii foarte misto, unde mai pui ca nu-ti faci griji de poluare sau benzina.

Bateria de 29 de kWh poate fi reincarcata in 9 ore (sau chiar mai putin, multumita unei functii de incarcare rapida) si-ti confera o autonomie de 107 kilometri. 

Suna a masina sport de oras. Si suna tare - toate cele trei modele sunt echipate cu un sistem numit Active Sound Design, care ofera feed-back acustic pentru atentionarea pietonilor sau a altor soferi. Adica iti transforma bazaitul intr-un sunet de boxer potent. Noi ne intrebam de ce ar vrea cineva asta...



Sursa: topgear.ro


1 Comment:

Anonim said...

It's a pity you don't have a donate button! I'd definitely donate to this outstanding blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my
Google account. I look forward to brand new updates and
will share this site with my Facebook group. Talk soon!

Also visit my blog ... kredyty janosik