Apel către concurenţii electorali: Fără cadouri pentru alegători

sâmbătă, 28 mai 2011

Apel către concurenţii electorali: Fără cadouri pentru alegători
Foto: captura imagini video Youtube

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu cazurile tot mai frecvente de utilizare a cadourilor electorale și a altor practici de corupere a alegătorilor în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 iunie 2011. 


Coaliția solicită concurenților electorali să înceteze practicile de cumpărare a voturilor alegătorilor și să dea dovadă de un comportament corect în cadrul campaniei electorale.

"Cerem Comisiei Electorale Centrale să verifice cu mai multă rigurozitate rapoartele financiare ale concurenților electorali, precum și să ia măsurile legale de avertizare și penalizare a celor care încalcă legea. De asemenea, solicităm instituțiilor abilitate - Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală, să investigheze multiplele tentative de corupere a electoratului, inclusiv cazurile prezentate recent în mass-media", se arată într-un comunicat remis presei din partea organizaţiei.

Totodată, coaliția declară că va reflecta aceste cazuri în rapoartele sale de monitorizare și va ține cont de acestea în aprecierea pe care o va da la final campaniei electorale.

Amintim că miercuri, 25 mai, potrivit unor secvențe video postate pe Internet, în mai multe localități din țară se vede cum sunt distribuite alegătorilor pungi PLDM și PDM cu macaroane, sare și ulei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: