Șeful Delegației UE în Moldova: Luna de miere s-a terminat!

vineri, 27 mai 2011

Șeful Delegației UE în Moldova: Luna de miere s-a terminat!
Foto: captura jurnaltv.md

"În anul 2011 s-a încheiat luna de miere. Acum am devenit un cuplu și trebuie să muncim împreună pentru a obține rezultate". Declarația aparține șefului Delegației UE la Chișinău, Dirk Schuebel, lansată ieri, 26 mai, în cadrul unei conferințe de presă. 

Potrivit oficialului european, țara noastră mai mare de muncit până a deveni un stat cu adevărat democratic, anunță JurnalTV

"Moldova are restanțe la Capitolul respectării drepturilor minorităților. Toate drepturile minorităților din această țară trebuie respectate.


Din acest motiv, consider că declarațiile fețelor bisericești sunt total nepotrivite. Noi vom monitoriza respectarea drepturilor, atât religioase, cât și sexuale. Adoptarea legii antidiscriminare este o precondiție pentru liberalizarea regimului de vize. Acest punct face parte din planul de acțiuni RM-UE. Dacă legea antidiscriminare nu va fi adoptată, înseamnă că planul de acțiuni nu va fi îndeplinit", a conchis Dirk Schuebel.

UNIMEDIA amintește că legea antidiscriminare, dar și înregistrarea ligii islamice au stârnit mai multe nemulțumiri din partea reprezentanților bisericii. În ambele cazuri, organizațiile creștine au organizat proteste.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: