BMW va înlocui ceasurile de bord clasice cu LCD-uri

joi, 26 mai 2011

BMW va înlocui ceasurile de bord clasice cu LCD-uri
Foto: Foto: autoblog

BMW va trece la ceasuri de bord cu LED-uri pentru modelele sale din partea superioară a gamei. Mişcarea a fost aplicată deja de rivalii de la Mercedes-Benz pentru S-Klasse, iar Jaguar-Land Rover a echipat modelele XJ şi Range Rover facelift cu această tehnologie. Spre deosebire de rivali, BMW pregăteşte un bord full-LCD configurabil, care va fi dezvoltat de specialiştii săi din Mountain View, California. Pe lângă funcţiile standard, ceasurile de bord vor afişa informaţii de telemetrie, de navigaţie şi de infotainment, în funcţie de modul în care este condus vehiculul.


Spre exemplu, în modurile Comfort şi Sport, afişajul va prezenta elemente legate de navigaţie, de viteză şi de autonomie, pe când în modul Sport plus, turometrul ar putea prelua o poziţie centrală, iar alte aspecte să fie trecute în planul doi. Partea importantă este că şoferul ar putea avea ocazia să-şi modifice formatul în care îi sunt prezentate aceste informaţii. Un alt element de luat în seamă este faptul că BMW nu va prezenta un afişaj digital cu reprezentările instrumentelor analog, constructorul urmând să introducă un mod inovator de prezentare a informaţiilor.

Cei de la BMW speră ca utilizatorii săi să nu fie nevoiţi să facă prea multe modificări deoarece vor furniza informaţii uşor de utilizat şi foarte lizibile. Debutul acestui sistem va avea loc pe facelift-urile lui Seria 5 şi Seria 7 care vor debuta în următorii ani. Sunt şanse ca BMW să ofere acest sistem ca dotare opţională în primii ani, dar oficialii mărcii nu au specificat încă intenţiile în această privinţă.



0 Comments: