Moldova Agroindbank, Banca de economii şi Banca Socială - cele mai scumpe societăţi cotate la bursă

miercuri, 25 mai 2011

Moldova Agroindbank, Banca de economii şi Banca Socială - cele mai scumpe societăţi cotate la bursă
Foto: zf.ro

Cu o valoare de piață a acțiunilor de circa 1,3 mlrd. lei, Moldova Agroindbank este în topul clasamentului capitalizării bursiere elaborat pentru luna aprilie 2011 de Agenţia de rating şi estimare Estimator-VM. Aceasta este urmată, la o distanță destul de mare, de Banca de Economii şi Banca Socială.


Astfel, potrivit clasamentului realizat de Estimator-VM, valoarea de piață a acțiunilor Băncii de Economii se ridică la circa 585 mln lei, iar cele ale Băncii Sociale - la 310 mln lei.

Pe locul 4 în topul capitalizării bursiere se află Franzeluţa, cu o valoare de piaţă de 35,6 mln lei. Acţiunile societăţii pe acţiuni Bucuria se ridică la valoarea de 16,46 mln lei, ocupând locul 7 în clasamentul capitalizării bursiere.

Acest top este elaborat în baza ultimei tranzacții de vânzare-cumpărare din februarie 2011 pentru cele 25 clase de acțiuni tranzacționate la bursă în perioada dată. Capitalizarea bursieră a celor 10 clase de acțiuni incluse în clasament este de circa 2,3 mlrd. lei sau 45% din capitalizarea pieței bursiere fixată la finele lunii de referință.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: