Aliaţii continuă atacul aerian în Libia. Gaddafi ameninţă: Va fi un război lung

duminică, 20 martie 2011

Aliaţii continuă atacul aerian în Libia. Gaddafi ameninţă: Va fi un război lung
Foto: realitatea.net

A şi-au trimis avioane militare în Libia, după ce sâmbătă au lansat rachete de pe navele de război aflate în Marea Mediterană. 19 avioane americane au efectuat raiduri duminică în Libia. Postul CBS anunţă că piloţii americani au vizat o bază aeriană. Şi Franţa şi Marea Britanie şi-au continuat raidurile aeriene şi au lansat rachete asupra apărării anti-aeriene libiene. "Va fi un război lung", a avertizat liderul libian Muammar Gaddafi, scrie realitatea.net


Coaliţia internaţională a lansat duminică noi raiduri împotriva unor ţinte militare din Libia. Televiziunea de stat de la Tripoli susţine că 100 de oameni au fost ucişi şi 150 au fost răniţi în cursul acestor bombardamente.

"Va fi un război lung", a avertizat liderul libian Muammar Gaddafi, într-o nouă intervenţie telefonică la televiziunea de stat. Gaddafi a avertizat Occidentul că nu îl va lăsa să exploateze petrolul libian şi acuză forţele aliate de terorism. Este al doilea mesaj transmis de Gaddafi după începerea operaţiunilor militare din Libia.

Primele care au intrat în luptă au fost avioanele franceze, care au lovit ţinte din Benghazi, urmate de navele americane şi britanice care au tras peste 100 de rachete de croazieră asupra unor ţinte militare de la Tripoli şi Misrata, unde trupele loiale lui Gaddafi deţin controlul.

Apărarea anti-aeriană libiană a ripostat, în capitală auzindu-se mai multe tiruri de artilerie grea şi explozii. Regimul de la Tripoli a anunţat că forţele sale au doborât aeronave de război ale "duşmanului cruciat."

BBC relatează că în portul Tripoli, persoane înarmate au capturat un remocher italian şi i-au reţinut pe cei 11 marinari de la bord. Între timp, portavionul francez Charles de Gaulle a plecat de la Toulon spre coastele Libiei.

0 Comments: