15 motive puternice pentru a mânca zilnic o banană

vineri, 25 martie 2011

15 motive puternice pentru a mânca zilnic o banană
Foto: adevarul.ro

Descopera o legatura mai putin profunda si mai mult confortabila intre tantari si banana, afla ce colaborare exista intre acest fruct si renuntarea la fumat, cum poti scapa de mahmureala cu ajutorul lui si multe alte motive pentru care ai vrea sa ii mai acorzi o noua sansa bananelor in meniul tau, asta daca inca nu ai facut-o! Daca deja te-ai abonat la ele, este cazul sa-i descoperi si puterile mai putin laudate si extrem de interesante ale ei, poate ca vei duce tu zvonul mai departe si acest fruct va avea parte de o lauda de sanatate.


1. Pune colesterolul la pamant - s-a dovedit la o universitate din China efectul benefic pe care banana il are asupra colesterolului, in urma unui experiment realizat pe 20 de barbati si femei sanatosi.

2. Îti aduce zambetul pe buze - ei bine, nu chiar instantaneu, dar o banana in fiecare zi reuseste sa tina cat de cat la departare supararile sau sa diminueze efectele lor in starea ta de spirit. Meritul i se atribuie vitaminei B6 si B12 continute, responsabile printre altele si pentru un tonus psihic bun.

3. Previne problemele cardiace - continutul de potasiu din acest fruct, ca din multe altele, tine bolile de inima la distanta.

4. Combate tensiune arteriala - banana reprezinta cel mai bun mod prin care iti poti echilibra tensiunea arteriala si evita problemele. 

5. Pentru un sistem digestiv ca uns- spre deosebire de alte fructe, care provoaca diverse dereglari intestinale, dar si hiperaciditate, banana este singurul fruct care mancat in stare naturala nu provoaca ulcer; mai mult decat atat, ea neutralizeaza supraaciditatea sucurilor gastrice. 

6. Combate anemia - continutul bogat in fier al bananelor stimuleaza productia de hemoglobina in sange si te ajuta sa eviti aceasta problema, care afecteaza majoritatea femeilor. 

7. Combate arsurile stomacale - daca suferi de neplacutele simptome ale arsurilor stomacale, afla ca banana poate fi antiacid natural.

8. Un "boom" in sistemul digestiv - combatand astfel atat constipatia, dar avand rezultate si in curele de slabire, atat de la mare cautare pentru noi. Mai mult, ele ajuta la echilibrarea si functionarea optima a tranzitului intestinal, la evitarea cancerului de colon si a altor probleme care rezulta din dezechilibrele la nivel digestiv. 

9. Un ajutor pentru mahmureala - in cazul in care ai sarbatorit mai mult decat trebuia sau pur si simplu in cazul tau, 2-3 pahare de sampanie te dau gata, afla ca exista un remediu complet impotriva starii de dupa: shake-ul de banane cu miere, banana contribuind la potolirea "avalanselor" pe care le provoaca stomacul, laptele la hidratarea extrem de necesara dupa o astfel de aventura, iar mierea la reglarea glicemiei din sange.

10. Blocheaza greturile de dimineata - chiar daca sunt efecte ale unei sarcini sau pur si simplu te stii o victima a greturilor dese, atunci afla ca daca mananci banane intre mese, vei scapa de acest disconfort.

11. Amelioreaza efectele muscatorilor de tantari -  daca pui interiorul cojii unei banane pe muscatura provocata de tantar, aceasta reduce imediat si iritatia si senzatia de mancarime.

12. Ajuta functiile renale - nici rinichii nu sunt ocoliti de binele pe care consumul de banane il revarsa asipra organismului si isi pune amprenta asupra lui intr-un mod benefic, mai ales ca banana este un fruct pe placul rinichilor: continut scazut de proteine si sare si multi carbohidrati.

13. Te ajuta in incercarea de a renunta la fumat - bineinteles ca nu reprezinta ea cireasa de pe tort, adica vointa ta de a face acest pas, dart, odata ce te-ai apucat de acest pas, banana reuseste sa contracareze efectele uneori dramatice pe care le lasa nicotina in corp cu ajutorul combinatiei "fatale" din vitaminele B 6 si B12, potasiu si magneziu continute de aceasta.

14. Stresul loveste, banana contracareaza - zilnic suferim de pe urma stresului, iar nivelul de potasiu scade considerabil, afectand tot organismul. O banana rebalanseaza nivelul de potasiu din corp, normalizand pulsul inimii, oxigenand creierul si echilibrand nivelul de apa din organism.

15. Reduce riscul de atac cerebral cu pana la 40% - cel putin asa sustine un studiu publicat in "The New England Journal of Medicine" care a aratat ca banana poate avea un efect extrem de benefic asupra sistemului cerebral daca este consumata ca parte dintr-o dieta echilibrata.

Sursa: feminis.ro


0 Comments: