Boţan: Ieri a fost victoria PLDM, azi PL şi PD au un cuvânt de spus

sâmbătă, 26 martie 2011

Boţan: Ieri a fost victoria PLDM, azi PL şi PD au un cuvânt de spus
Foto: UNIMEDIA

„Votarea în prima lectură a proiectului privind politica fiscală a fost o victorie a PLDM, dar PL și PD au dat de înțeles că în lectura a doua nu va fi foarte simplu. Am putea asista la un fel de revanșă, pentru ca în final, proiectul privind legea fiscală să fie votat, însă fără elementele asupra cărora a insistat PLDM”. Declaraţia aparţine analistului politic, Igor Boţan, şi a fost lansată în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

În replică, deputatul democrat Valeriu Guma a sărit să infirme că PD este în acest caz perdant. „Categoric PD nu se califică drept perdant. Dimpotrivă, problemele de concept pe care noi le-am abordat au fost luate în calcul - două dintre ele au fost excluse, alte două urmează să fie examinate”, a subliniat acesta.


„Vom încerca să formulăm amendamentul într-o aşa o manieră ca să ţintim exact în ceea ce toată lumea este de acord. Deci, toţi sunt de acord că trebuie să avem un instrument de impunere a celor cu venituri foarte mari să plătească impozite de până la 18%”, a precizat preşedintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, deputatul PLDM, Veaceslav Ioniţă.

La rândul său, Guma şi-a manifestat speranţa că mâine vom avea o redacţie nouă, care va fi acceptată. „În cazul în care nu reuşim să găsim o formulă reuşită, nu ne rămâne altceva, decât să lăsăm acest pachet ce ţine de anul 2012, care este foarte complicat. În caz că formula va fi nereuşită noi nu putem să riscăm”, a opinat democratul.

Amintim că atît democrații cât și liberalii au cerut excluderea sau cel puțin modificarea articolelor din proiect ce țin de metodele indirecte de impozitare. Asta pentru că în formula actuală, această metodă s-ar referi nu numai la cetățenii cu venituri și cheltuieli mari, dar și la persoanele fizice, care primesc bani de peste hotare sau care trimit acești bani în Republica Moldova.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: