LOL și OMG au fost incluse în Dicționar Oxford Explicativ

vineri, 25 martie 2011

LOL și OMG au fost incluse în Dicționar Oxford Explicativ
Foto: spreadshirt.com

Două dintre cele mai cunoscute abrevieri din jargonul comunicării rapide şi informale din internet LOL ("râzând cu voce tare") și OMG ("O, Doamne") au fost incluse în Dicționar Oxford Explicativ (Oxford English Dictionary Online), relatează lenta.ru cu referire la OED Online. În dicționar a fost inclus și simbolul <3 echivalent al verbului "a iubi".


Potrivit lexicografilor, OMG şi LOL sunt folosite nu doar pe internet, dar și în publicații și vorbirea scrisă.

Mai mult decât atât, prima menţiune a OMG datează cu anul 1917 și a fost folosit în corespondenţa personală. LOL a apărut în anii 60 ai sec. XX și însemna "little old lady".

Semnul <3 reprezintă "forma verbală a cuvântului 'inimă'"LOL, OMG şi <3 nu sunt primele cuvinte din jargonul informal din internet incluse în Dicţionarul Oxford. Anterior, au fost incluse IMHO ("in my humble opinion - în opinia mea umila"), TMI ("too much information - prea multe informaţii") şi BFF ("best friends forever - cei mai buni prieteni pentru totdeauna").

Din august 2010, editorii Dicționarului Oxford Explicativ au renunțat să-l tipărească pe hârtie din cauza prețului mare la acesta.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la lenta.ru


0 Comments: