Chişinăul încheie sezonul de încălzire

sâmbătă, 26 martie 2011

Chişinăul încheie sezonul de încălzire
Foto: tribuna.ro

(UPDATE 9:05) Către ora 8.30 au fost deconectaţi toţi consumatorii din zona suburbană.  Termocom informează  despre disponibilitatea de a asigura şi în continuare cu servicii de termoficare instituţiile care resimt necesitatea acestora (spitale, instituţii preşcolare), în cazul în care şi schema de conectare admite continuarea furnizării energiei termice.

În legătură cu încălzirea timpului de afară, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a semnat dispoziţie de încheiere a sezonului de încălzire 2010-2011, fiind ghidat de cererile parvenite de la gestionarii fondului locativ.


Astfel, începând cu seara zilei de ieri, Termocom a început să deconecteze toate obiectivele din Capitală, inclusiv grădiniţele, şcolile şi spitalele. Asta în condiţia în care, şefa Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei, Luminiţa Suveică, a sublinia că spitalele mai au necesitatea de a rămâne conectaţi la agentul termic, cel puţin o săptămână, având în vedere că în instituţiile medicale sunt internaţi copii, pacienţi cu vizoze şi infecţii respiratorii.

 Lucrările de deconectare vor dura mâine toată ziua. Primarul Dorin Chirtoacă a anunţat organizarea unei conferinţe pentru ora 11:00 cu privire la acest subiect. Vom reveni cu detalii.

UNIMEDIA precizează că la şedinţa de luni a Primăriei, viceprimarul Vlad Coteţ a propus încheierea sezonului de încălzire, luând în considerţie temperaturile ridicate din ultima perioadă. În mod obişnuit, sezonul de încălzire este încheiat când pe parcursul a trei zile consecutive temperatura media a aerului afară este de peste +8 grade Celsius. 

Amintim că sezonul de încălzire 2010-2011 a început la 6 octombrie.


 
Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: