Union Fenosa, Primăria Chișinău și Armata Națională susțin Ora Planetei

sâmbătă, 26 martie 2011

Union Fenosa, Primăria Chișinău și Armata Națională susțin Ora Planetei
Foto: captura video

Municipiul Chişinău se alătură acţiunii mondiale „Ora planetei”, pentru al treilea an consecutiv. În acest sens, astăzi, pe 26 martie 2011, la ora 20.30, pentru o oră, în instituţiile municipale va fi stinsă lumina. „Facem apel către persoanele fizice şi juridice, oameni de afaceri şi comunităţi să adere la această acţiune de întrerupere voluntară şi rezonabilă a curentului electric”, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei.


Și compania „Red Union Fenosa” se solidarizează al treilea an consecutiv cu milioanele de persoane din întreaga lume, care pledează pentru un mediu mai curat și salută inițiativa globală „Ora Planetei”. 

În acest context, Union Fenosa lansează un apel către clienţii săi, invitându-i să adere la acţiunea dată şi să-şi demonstreze ataşamentul prin deconectarea voluntară şi rezonabilă a aparatelor, corpurilor de iluminat şi a instalaţiilor consumatoare de energie electrică timp de 60 de minute, manifestându-şi astfel susţinerea iniţiativei de sensibilizare a populaţiei de pe mapamond privind fenomenul efectului de seră. 
Inițiativei se alătură și Armata Naţională. Militarii vor deconecta pentru o oră sursele de energie electrică sîmbătă, 26 martie, în efortul comunităţii mondiale de a organiza acţiunea „Ora Planetei”.

Ora Planetei va fi marcată la Chişinău cu un concert în parcul Dendrariu din sectorul Buiucani. Sâmbătă, 26 martie, între 20.30 şi 21.30, va avea loc un recital de tobe şi chitară, completate cu focuri de artificii. Evenimentul va fi organizat de Ministerul Mediului şi SalvaEco, cărora li s-a alăturat şi mişcarea Hai Moldova.

Demarând cu 2 milioane de persoane în 2007, care au participat pentru prima dată în Sydney (Australia) la Ora Planetei, în 2008 numărul acestora a depăşit 50 de milioane, iar în 2009 Ora Planetei a implicat 1 miliard de persoane în peste 1000 de mari oraşe ale lumii. Organizatorii estimează că în acest an la acţiune vor adera 128 de ţări şi peste 5000 de oraşe.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: