(video) Au fost date publicității primele imagini cu kamikaze de la centrala Fukushima

joi, 24 martie 2011

(video) Au fost date publicității primele imagini cu kamikaze de la centrala Fukushima
Foto: AP/Agerpres

În condiţii extrem de dificile şi periculoase, se desfășoară lucrări de reparaţii a reactoarelor Fukushima-1deteriorate din cauza cutremurului, relatează NEWSru.com. În cel de-al treilea reactor, trei specialiști japonezi au fost expuși la doze mari de radiație, a declarat joi Agenţia Naţională pentru Securitate Nucleară şi Industrială. Mai mult, noaptea trecută, la centralele nucleare, în timpul reparațiilor au fost rănite două persoane.


Potrivit Agenţiei, doza de radiație primită de cei trei angajați ai centralei electronucleare, a fost de 170 – 180 milisiverți pe oră (limita normală de expunere a unei ființe umane este de 3 milisiverți pe an). Au fost afectate în special picioarele deoarece aceștia au stat pe podea inundată cu apă radioactivă. Victimele au fost duse la spital, la două dintre ele au fost constatate leziuni ale pielii.

Anterior, în lista celor afectați de radiație, figurau 8 colaboratori ai Centralei. Aceștia sunt nevoiți să lucreze în condiții dificile. Presa internațională scrie că majoritatea din ei sunt impuși să participe la lichidarea consecințelor exploziei de la Fukushima, iar mulți din ei nu sunt specialiști, ci lucrători de rând sau boschetari.



Sursa: UNIMEDIA cu referire la newsru.ua


0 Comments: