Scurgeri radioactive - reactorul 3 de la Fukushima este avariat

vineri, 25 martie 2011

Scurgeri radioactive - reactorul 3 de la Fukushima este avariat
Foto: Realitatea TV

Reactorul 3 al centralei nucleare Fukushima 1 a fost avariat. Oficiali niponi au declarat că există dovezi ale unor scurgeri radioactive din miezul reactorului format dintr-un amestesc de uraniu şi plutoniu. Descoperirea a fost făcută în timp ce muncitorii încercau să reconecteze pompele de răcire la reţeaua electrică.


Doi cetăţeni japonezi au fost detectaţi cu un nivel de radiaţii ridicat și primesc tratament medical. Între timp Japonia încearcă să gestioneze criza apei şi alimentelor contaminate.

Deşi nivelul iodului radioactiv a scăzut în apa din capitala niponă, autorităţile avertizează că alte trei prefecturi învecinate sunt încă afectate. Ca măsură de siguraţă, părinţii sunt sfătuiţi să nu folosească apă de la robinet atunci când prepară mâncarea pentru bebeluşi.

Particule radioactive au fost detectate în legume, fructe şi carne din prefecturi socotite iniţial în afara pericolului. Comercianţii au început să piardă clienţi văzând cu ochii.

Reactorul 3 a a fost grav avariat, după cutremurul din 11 martie. Acoperişul clădirii superioare a fost distrus în întregime de o explozie puternicã. În interiorul reactorului 3 de la Fukushima sunt 170 de tone de substanţe radioactive. Munca pentru conectarea pompelor de răcire ale reactorului la reţeaua electrică continuă.

0 Comments: