260 mii lei pentru Japonia

joi, 24 martie 2011

260 mii lei pentru Japonia
Foto: ndtv.com

Circa 260 de mii de lei au fost acumulaţi pentru a fi donaţi cu scopul lichidării consecinţelor cutremurului şi inundaţiilor devastatoare din Japonia de către întreprinderile beneficiare ale Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, informează Ministerul Economiei.


„Situaţia creată ne obligă să ne pătrundem de grijă şi compasiune faţă de sinistraţi şi să consfinţim valoarea noastră de Om printr-un act de binefacere”, au declarat iniţiatorii acţiunii de binefacere.

În anul 2010 la concursul anunţat de Ministerul Economiei(ME) în cadrul Programului de susţinere şi dezvoltare a IMM au participat în total 124 de agenţi economici, fiind acordată finanţare unui număr de 30 de beneficiari, în valoare totală de 48 mln. lei. În perioada anilor 2005-2010, din contul mijloacelor de Grant în valoare de 1,3 mlrd. JPY şi din contul Fondurilor Partenere ale Grantului în valoare de 80,5 mln. lei a fost oferită finanţare pentru procurările de echipament în regim de leasing unui număr de 123 de agenţi economici, cărora le-a fost livrat utilaj în valoare de 173.0 mln. Lei, se arată într-un comunicat remis presei de la ME.

Echipamentul solicitat de beneficiari face parte din diverse sfere de activitate economică, inclusiv confecţionarea încălţămintei, prelucrarea sticlelor utilizate PET, creşterea porcinelor, poligrafie, prelucrarea cărnii, prelucrarea lactatelor, prelucrarea cerealelor, păstrarea legumelor şi fructelor în stare proaspătă, creşterea păsărilor, cultivarea ciupercilor, industria textilă, producerea articolelor de panificaţie, prelucrarea lemnului, producerea conservelor, confecţionarea îmbrăcămintei, producerea colţarilor perforaţi din aluminiu, producerea mortarului, sectorul zootehnic, etc.

Donaţiile sunt recepţionate în continuare pe contul Unităţii de implementare a Grantului Acordat de Guvernulul Japoniei. Cont curent în MDL 227100001 în BC „Eximbank-Gruppo Veneto Banca” SA, filiala nr. 20 Chişinău, codul băncii EXMMMD22477, cod fiscal 1009601000175. Destinaţia plăţii: ajutor Guvernului Japoniei.

UNIMEDIA precizează că Guvernul a decis să aloce un milion de lei pentru ajutorarea cetăţenilor niponi care au avut de suferit în urma calamităţilor naturale care au avut loc în luna martie în Ţara Soarelui Răsare. Totodată, Primăria Capitalei a donat jumătate de milion în acest sens.

Sursa: UNIMEDIA

 


0 Comments: