”Scene de la Unirea cu Basarabia” și ”Ecaterina Teodoroiu” la Chișinău

vineri, 25 martie 2011

”Scene de la Unirea cu Basarabia” și ”Ecaterina Teodoroiu” la Chișinău
Foto: icr.ro

La 31 martie, la Centrul Cultural Gaudeamus din Chisinău, va avea loc proiecția filmelor ”Scene de la Unirea cu Basarabia” (1918), regia și imaginea Constantin Ivanovici și ”Ecaterina Teodoroiu” (1978), regia Dinu Cocea.


Evenimetul va avea loc în cadrul programului „Caravana filmului românesc în Republica Moldova – Cinemateca Română la Chisinău” și va marca Unirea Basarabiei cu România. Proiecția va fi însoțită și de o prezentare făcută de istoricul Svetlana Suveică.

”Scene de la Unirea cu Basarabia” este documentar-document de scurt metraj, care conține imagini de la Unirea Basarabiei cu România. Filmul are doar 4 minute. Filmul ”Ecaterina Teodoroiu” a fost premiat de ACIN în 1978 pentru coloană sonoră (Dan Ionescu) și obținut Diplomă de onoare pentru debutul actriței Stela Furcovici în rolul Ecaterinei Teodoroiu.

Caravana filmului românesc în Republica Moldova este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chisinău cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din România și al Arhivei Nationale de Filme.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: