Cadillac-uri premium pentru Europa

joi, 24 martie 2011

 Cadillac-uri premium pentru Europa
Foto: topgear.ro

Cadillac pregateste doua noi modele si linii "proaspete" de design pentru piata din Europa, in a treia lor incercare (in 15 ani) de a-si face loc intre greii clasei de lux. Insa nici de data aceasta nu si-au facut tema completa, pentru ca versiunile diesel sunt absente. Se stie ca perseverenta este mama succesului, iar cei de la Cadillac se pare ca si-au facut o politica din asta: Dan Akerson (seful executiv de la GM) a zis despre asta ca "singurul lucru pe care poti sa-l faci cu Cadillac in Europa]este sa incerci, sa incerci si... sa mai incerci."


Conceptul XTS prezentat in editia de anul trecut a salonului auto de la Detroit a facut un pas inainte si a ajuns si la Geneva anul acesta, americanii dorind sa ofere europenilor o idee despre cum ar arata Cadillac-ul pentru Europa. Akerson a zis ca XTS-ul va fi peste actualul CTS (rival pentru BMW seria 5), atat ca dimensiuni, cat si ca nivel de dotare. XTS-ul va fi urmat de un model mai mic, in incercarea de a consolida pozitia Cadillac pe piata europeana.

Din pacate, o motorizare diesel in patru cilindri este departe de a se materializa sub capota Cadillac-ului. Atkinson mai afirma ca este cu atat mai dificila o abordare a pietei, tinand cont de "excelenta marcilor premium din Europa".

Sursa: topgear.ro


0 Comments: