Încă două persoane au fost reţinute de către miliţia transnistreană în Corjova

sâmbătă, 26 martie 2011

Încă două persoane au fost reţinute de către miliţia transnistreană în Corjova
Poză simbol

Doi locuitori din Corjova, Dubăsari, au fost arestaţi în această dimineaţă în timp ce efectuau împreună cu alţi consăteni lucrări de amenjare a terenului de joacă pentru copii din localitate, relateză PublikaTV.


Potrivit primarului de Corjova, Valeriu Miţu, cele două persoane au fost duse la Comisariatul de miliţie, iar preotul din localitate este şi el citat de miliţia transnistreană. „Astăzi am hotărât să amenajăm teritoriul şi lucrătorii s-au apucat, dar şi nişte oameni din sat o vrut să se implice. Colaboratori de miliţie au venit, i-au bruscat, au distrus scrâncioburile şi i-au arestat pe aceste două persoane care erau mai activi la lucru şi i-au dus în miliţie", a menționat Valeriu Mițu, citat de sursa menţionată.

Acest subiect a fost abordat şi în cadrul şedinţei de astăzi, 26 martie, a Plenului Parlamentului. Spicherul Marian Lupu a solicitat ca deputaţii să audieze un raport în acest sens la sfârşitul şedinţei. Vom reveni cu detalii.

UNIMEDIA aminteşte că la 2 martie curent, primarului şi consilierului de Corjova, Valeriu Miţul şi Iurie Coţofană, au fost arestaţi de către miliţia transnistreană după slujba de comemorare a victimelor războiului de pe Nistru şi duşi la secţia de miliție din Dubăsari. Ulterior, aceştia au fost condamnaţi la 7 zile de arest. După care, la 5 martie, cei doi au fost eliberați de transnistreni, ca urmare a implicării organizațiilor internaționale. 

Sursa: UNIMEDIA cu referire la publika.md


0 Comments: