Fundaţia Orange şi PNUD îşi unifică eforturile pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi

vineri, 25 martie 2011

Fundaţia Orange şi PNUD îşi unifică eforturile pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi
Foto: Orange.md

Fundaţia Orange Moldova a donat Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii din Chişinau un microbuz cu acces pentru scaune cu rotile. Iniţiativa a fost realizată în cadrul proiectului  PNUD „Dezvoltarea parteneriatului public-privat”.


Microbuzul este dotat cu o rampă pentru ridicarea scaunelor cu rotile, accesibilă prin uşa din spate, şi 11 scaune, inclusiv patru scaune pentru copii cu deficiente locomotorii.

„Pentru noi este o onoare să susţinem Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, care face un lucru extraordinar pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale. Microbuzul pe care îl oferim astăzi este un alt exemplu de parteneriat de succes şi de lungă durată cu Orange în Republica Moldova, datorită căruia putem ajuta persoanele şi copiii cu dizabilităţi, oferindu-le un acces mai bun la asistenţa medicală şi viaţa socială”, a subliniat Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al ONU şi Reprezentant Rezident al PNUD Moldova.

Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii oferă servicii de îngrijire medicală şi psihologică copiilor cu dizabilităţi psiho-neurologice şi fizice. Acesta găzduieşte zilnic aproximativ 100 copii cu vârste cuprinse între 1 luna şi 17 ani. Microbuzul cu acces pentru scaune cu rotile, oferit de Fundaţia Orange şi PNUD în Moldova, va transporta copiii cu dizabilităţi, în special pe cei din familii vulnerabile, la Centrul pentru ingrijire şi tratament. De asemenea, copiii din acest Centru vor putea merge la teatru, cinema, excursii şi alte activităţi de recreare.

„Deja al doilea an, Fundaţia Orange Moldova este un partener fidel al Centrului Republican de Reabilitare pentru copiii cu deficiente locomotorii. Pe parcursul mai multor ani, am făcut investiţii majore în proiecte de educaţie şi de susţinere a copiilor cu dizabilităţi din diferite instituţii din ţară. Astăzi, facem încă un pas în dezvoltarea acestor proiecte, consolidând rolul nostru de actor social responsabil”, a specificat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange Moldova.



Donarea microbuzului cu acces pentru scaunele cu rotile face parte dintr-un şir de iniţiative public-private dintre diferite agenţii ONU şi Fundaţia Orange Moldova. În cadrul acestui parteneriat, au fost procurate o ambulanţă pentru Spitalul de Urgenţă din Lipcani şi un tomograf pentru Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău.

Publicitate

sursa: Unimedia

0 Comments: