ANRCETI: Moldtelecom are poziţie semnificativă, deci obligaţii speciale

joi, 24 martie 2011

ANRCETI: Moldtelecom are poziţie semnificativă, deci obligaţii speciale
Foto: itmoldova.com

După ce a comunicat oficial că Moldtelecom deţine o cotă de piaţă de 96,78%, Agenţia Națională pentru Reglementarea Telecomunicaţiilor (ANRCETI) anunţă că va aproba două proiecte care vor pune în sarcina operatorului anumite obligaţii speciale, dat fiind faptul că are putere semnificativă pe piaţa de resort.


ANRCETI a desemnat Moldtelecom-ul drept furnizor cu putere semnificativă pe piaţa accesului cu ridicata în bandă largă şi pe piaţa accesului cu ridicata la infrastructura de reţea la un punct fix. ANRCETI a stabilit în proiectele de hotărâri menţionate un set de obligaţii de natură să contribuie la soluţionarea problemelor concurenţiale existente pe aceste pieţe.

Aceste obligaţii vizează asigurarea accesului la unele elemente specifice ale reţelei proprii, la infrastructura asociată şi de utilizare a acestora, obligaţia de asigurare a transparenţei, obligaţia referitoare la controlul preţurilor, inclusiv obligaţia de fundamentare a preţurilor în funcţie de costuri şi evidenţa contabilă separată.

Pe data de 21 şi 22 martie, ANRCETI a organizat o şedinţă de audieri publice pe marginea celor două proiecte. Pentru 28 martie, ora 14.00, Agenţia anunţă că va desfăşura o altă şedinţă publică, la care va examina aprobarea proiectelor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: