Ministrul Tineretului nu „arată cu degetul la Guvern”, dar așteaptă creșterea finanțării

vineri, 25 martie 2011

Ministrul Tineretului nu „arată cu degetul la Guvern”, dar așteaptă creșterea finanțării
Foto: UNIMEDIA

Chiar dacă Guvernul a majorat bugetul pentru acțiunile de tineret la 10 milioane de lei pentru 2011, ministrul Tineretului și Sportului (MTS), Ion Cebanu este în așteptarea creşterii finanţării ministerului.


„Înţeleg foarte bine conducerea şcolilor sportive, care activează cu un buget modest. De fapt şi MTS gestionează surse financiare insuficiente, dar încercăm să coordonăm cu colegii necesităţile stringente ale tineretului”, a declarat Cebanu ieri, 24 martie, în cadrul unei vizite de lucru la Cahul.

Totodată, Cebanu a menționat că nu trebuie de arătat de fiecare dată cu degetul la Executiv și de a aștepta finanțare din partea MTS.

”Există o practică tristă de zeci de ani, de a cere bani de la minister şi de a motiva insuccesele personale exclusiv prin lipsa de finanţare. Este o abordare greşită a problemei, care îi caracterizează pe manageri iresponsabili. Persoanele cu iniţiativă mereu au găsit şi vor găsi soluţii”, a mai spus ministrul Tineretului și Sportului.

UNIMEDIA precizează că potrivit proiectului legii bugetului, MTS urma să primească 1,9 milioane lei pentru acțiuni de tineret, adică cu 100 de mii de lei mai mult decât în 2010. Ulterior, Guvernul a majorat suma alocată activităților de tineret până la 10 milioane de lei.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: