Vladimir Voronin îndeamnă AIE să demisioneze şi ameninţă cu tulburări în masă

sâmbătă, 26 martie 2011

Vladimir Voronin îndeamnă AIE să demisioneze şi ameninţă cu tulburări în masă
Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) Vladimir Voronn a îndemnat Alianţa pentru Integrare Europeană să demisioneze şi ameninţă cu tulburări în masă. Voronin a făcut declaraţii în acest sens la şedinţa Clubului de presă de la Chişinău, desfăşurată vineri, 25 martie, transmite Info-Prim Neo.


„Guvernarea trebuie cât mai curând să-şi recunoască înfrângerea sa ideologică, organizaţională şi managerială şi să treacă timid în opoziţie, oferind posibilitatea echipei noastre să reconstruiască din nou Moldova după doi ani de atac de tip reider asupra economiei şi statalităţii ei”, a declarat liderul comunist. 

Printre ceea ce a calificat drept eşecuri ale actualei guvernări Vladimir Voronin a numit reducerea drastică a nivelul de administrare a ţării. „Nivelul de administrare a ţării se reduce din zi în zi. Guvernarea generează doar scandal după scandal, nepropunând societăţii nici un proiect pozitiv, nici o noutate optimistă. Degradarea economică, majorarea preţurilor, represiunile sociale acerbe – toate acestea se conturează nu ca o oarecare stare temporară, dar ca un model respectabil de dezvoltare, care s-a instaurat aproape pentru totdeauna. Nimeni nu discută cum să fie micşorate tarifele, cum să fie extinsă sfera pentru investiţii, cum să venim în ajutor oamenilor care trec printr-un adevărat dezastru”, a precizat liderul PCRM, citat de info-prim.md.

Voronin a criticat, de asemenea, deciziile guvernării legate de reglementarea conflictului transnistrean. El afirmă că aceste decizii creează o ambianţă favorabilă destrămării ţării. „Recenta înţelegere în problema gazului şi divizarea datoriei pentru gaz, provoacă destrămarea Moldovei şi recunoaşterea Transnistriei. Noua strategie a securităţii naţionale, bazată pe principiile confruntării cu Transnistria, reprezintă şi ea o provocare a distrugerii”, a spus el. 

Voronin a calificat situaţia din ţară drept explozivă. „Oamenii o duc tot mai greu, iar guvernarea strigă tot mai tare despre victorii. Problemele obiective, astfel ca datoria externă, crearea locurilor de muncă, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a nivelului de ocrotire a sănătăţii devin tot mai nerezolvabile, iar guvernarea este preocupată de împărţirea proprietăţilor. Noi am ajuns în situaţia când devine extrem de periculos să ascundem starea reală a lucrurilor. Este un semnal printre altele, pentru voi, jurnaliştii. În caz contrar, dimensiunile exploziei sociale vor fi atât de mari, încât nici chiar Partidul Comuniştilor, partid de opoziţie nu va fi în stare să o stăpânească”, a avertizat liderul comunist în şedinţa Clubului de presă de la Chişinău. 

UNIMEDIA precizează că în cadrul şedinţelor din Legislativ, de joi şi vineri, fracţiunea PCRM a silicitat demisia ministrului Apărării şi, respectiv a Finanţelor. Totodată, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a declarat că este puţin probabil ca AIE "să conştientizeze necesitatea de a renunţa la putere" şi că Alianţă se "ţine cu toate fibrele de guvernare".

Sursa: UNIMEDIA cu referire la info-prim.md

 


0 Comments: