De la 1 aprilie, operatorii TIC vor avea acces la infrastructura Moldtelecom

sâmbătă, 26 martie 2011

De la 1 aprilie, operatorii TIC vor avea acces la infrastructura Moldtelecom
Foto: moldtelecom.md

De la 1 aprilie curent, compania Moldtelecom (MTC) va oferi acces la infrastructura sa pentru companiile private din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (TIC). Despre aceasta a anunţat directorul comercial MTC, Ion Roşca, în cadrul unei mesei rotunde, ce a avut loc pe 24 martie 2011.


Potrivit lui Roşca, MTC va pune infrastructura sa la dispoziţia tuturor operatorilor din RM, acest lucru fiind posibil în urma investiţiilor efectuate în perioada 2010-2011. În plus, MTC va oferi companiilor din domeniul TIC puncte de acces şi transport în bandă largă pe tot teritoriul RM, pentru ca aceştia să poată presta servicii de Bitstream şi închiriere de capacităţi.

„Misiunea operatorului naţional de telefonie fixă este de a avea rol de locomotivă a dezvoltării sectorului TIC din RM, oferind suport tehnic pentru dezvoltarea tuturor jucătorilor de pe piaţă şi buna desfăşurare a concurenţei”, a spus Ion Roşca.

Amintim că Agenţia Naţională pentru Reglementarea Telecomunicaţiilor (ANRCETI) a anunţat de curând că va pune în sarcina MTC anumite obligaţii speciale, dat fiind faptul că operatorul are putere semnificativă pe piaţa de resort. Printre obligaţiile MTC, se numără asigurarea accesului la unele elemente specifice ale reţelei proprii, la infrastructura asociată, precum şi obligaţia referitoare la controlul preţurilor.

Sursa: UNIMEDIA


0 Comments: