Peste 9.500 de case evacuate în urma unui incendiu de vegetaţie în Colorado

sâmbătă, 26 martie 2011

Peste 9.500 de case evacuate în urma unui incendiu de vegetaţie în Colorado

Locatarii a peste 9.500 de imobile dintr-o suburbie a Denverului, capitala statului american Colorado, au fost evacuaţi din calea flăcărilor, după ce un incendiu de vegetaţie a izbucnit cu cinci zile în urmă la sud-est de oraş, relatează vineri Reuters.


Flăcările se răspândesc cu o viteză de 65 km/oră. Peste 400 de pompieri sunt angrenaţi în lupta cu focul. Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime. 

Incendiul a devastat deja aproape 650 de hectare de pădure în apropierea oraşului Franktown, situat la 55 km de Denver. Focul este dificil de localizat din cauza vremii uscate şi a vântului ce persistă la nordul Colorado. 

La începutul acestei săptămâni, Serviciul forestier din SUA (U. S. Forest Service) a avertizat în legătură cu probabilitatea ridicată de incendii. Potrivit acestuia, condiţiile meteorologice în Colorado sunt în prezent similare cu cele din 2002, când acest stat a suferit cel mai mare incendiu din istoria sa, denumit 'Fire Hayman'. Focul a pârjolit atunci aproximativ 56.000 de hectare de teren, iar 133 de case au ars din temelii. Populaţia a fost rapid evacuată din zona calamitată, peste 5000 de persoane au fost transportate în locuri sigure, fără să se înregistreze vreo victimă. 

Incendiile sunt frecvente în Colorado, în special în partea de nord a statului. Vara în acest stat se înregistrează cea mai înaltă temperatură medie din SUA, care ajunge chiar şi la plus 35 de grade Celsius. Ploile sunt fenomene rare aici, în schimb se produc frecvent tornade. De la începutul acestui an, circa 26 de mari incendii s-au înregistrat în Colorado.

Sursa: agerpres.ro


0 Comments: